HET VERHAAL VAN GLADIUS KOFFIE

Wie zijn wij?

Gladius Koffie het verhaal

Het verhaal

Gladius Koffiebranders is ontstaan door de Romeinse geschiedenis van Nederland te combineren met onze passie om van een (h)eerlijke kop koffie te genieten. Gladius Koffie komt uit Nijmegen wat de oudste stad van Nederland is. Het verhaal van Gladius Koffie begint dus in de oudste stad van Nederland; Nijmegen voorheen ‘Noviomagus’ is na de opstand der Bataven ontstaan als handelscentrum. Het werd de eerste stad waar de Romeinen zich over de grenzen gingen vestigen. Nu Nijmegen is gegroeid naar een volwaardige stad besloten wij ‘Gladius Koffie’ om ons hier te vestigen. Wij van Gladius Koffie zijn geïnspireerd door de trots op onze oudste stad; Nijmegen. De authenticiteit die al duizenden jaren over Nederland hangt laten wij terugkomen in onze koffie met een krachtig ‘Romeins Karakter’.

Het Romeinse woord Gladius wordt gebruikt als aanduiding voor het zwaard wat de Romeinen vroeger gebruikten. Door het dagelijks gebruik van het zwaard waren de Romeinen verworven met Gladius. Waar vroeger de saamhorigheid er was in de legioenen om het zwaard te hanteren, is er nu met onze Gladius koffie, saamhorigheid door het samen drinken van een kop koffie.

Onze kijk op koffie

Koffie is een van de meest complexe producten ter wereld. Door verschillende soorten single origin en blends te proeven hebben we onze eigen Gladius Koffie ontwikkeld. Dit is een proces van veel proeven en afstemmen om onze koffie te ontwikkelen en te branden voor een breed publiek. Onze koffiesoorten bevatten meer dan 1000 bestanddelen die bijdragen aan de smaak en aroma van de koffie en er zijn 3 hoofd-smaaktonen: zoet, zuur en bitter. Overmatige bitters worden voor een deel veroorzaakt door een hoog cafeïnegehalte in de koffie, door een juiste balans te vinden in de smaaktonen hebben we uiteindelijk onze Gladius koffie gebrand.

Gladius Koffie het verhaal

Gladius Koffiebonen

Onze hoogwaardige Gladius koffiebonen melange is door ons samengesteld met als doel om jouw smaakpapillen een krachtige nieuwe ervaring te geven.

Koop hier onze koffiebonen

GLADIUS KOFFIE

Kernwaarden

Kernwaarden

  • AUTHENTIEK GEBRAND

  • SPECIALTY KOFFIE KWALITEIT

  • > €50 = GRATIS VERZENDING

  • EEUWENOUDE INVLOEDEN